Webhosting 

Mijn website is gehackt wat moet ik doen?

Website gehackt?

Wanneer u de melding krijgt dat uw website gehackt is, kan u hierop het beste direct actie ondernemen om verder misbruik en problemen te voorkomen. Wanneer we een website dichtzetten vanwege een geconstateerde hack, melden we dit altijd in een e-mail aan het bij ons bekende e-mailadres.

 

CMS updaten:

In veel gevallen wordt een site gehackt middels een lek in een veelgebruikt CMS-systeem (bijvoorbeeld Joomla, WordPress, Magento, Drupal, enzovoort). Veel problemen zijn daarom ook op te lossen door het gebruikte CMS-systeem en alle bijbehorende plugins en thema's te updaten. Hoe u dit kunt doen is terug te vinden op de site van de betreffende CMS-systemen. Meer informatie kan u via onderstaande URL's terugvinden:

Wordpress: https://codex.wordpress.org/nl:WordPress_updaten
Joomla: https://docs.joomla.org/J3.x:Updating_from_an_existing_version/nl
Drupal: http://www.drupal.nl/documentatie/drupal-updaten

Hoe u Wordpress kunt updaten via het plesk control paneel leest u in onderstaand FAQ-artikel:

 

Wachtwoorden aanpassen:

Als u dit gedaan heeft is het ook verstandig om te kijken of er vreemde bestanden naar uw site zijn geüpload. Dit kunt u doen door een FTP-verbinding met uw webhostingaccount tot stand te brengen. Dit kan met een FTP-programma (zoals bijvoorbeeld: FiIleZilla). Kijk hier of er bestanden onlangs gewijzigd zijn en verwijder eventuele vreemde codes of bestanden. Het is ook zeer sterk aan te raden om uw wachtwoorden te wijzigen binnen het Plesk Controlpanel van uw hostingpakket. De inloggegevens van uw controlepaneel zijn binnen https://mijn.vdx.nl te achterhalen.

 

Geïnfecteerde bestanden opsporen:

Ten slotte is het verstandig om het access_log bestand te onderzoeken. Dit kunt u op de volgende manier doen:

1) Log als eerst in op het Plesk Control Panel
2) Vervolgens klikt u op 'websites & domains'
3) Daarna klikt u op 'logs'
4) In het volgende overzicht kan u de log bestanden terugvinden. Vervolgens gaat u op zoek naar de access logs. Kijk naar POST messages, zo vind u PHP-bestanden die aangeroepen worden / werden door de hack, vaak vind u op deze manier geïnfecteerde bestanden.


Gerelateerde producten

 
Linux Webhosting
Bestel een Linux webhostingpakket
Meer informatie over Linux webhosting
  Windows Webhosting
Bestel een Windows webhostingpakket
Meer informatie over Windows webhosting

Gerelateerde F.A.Q. items

   
  •    
  •    
  •    
  •