• Gemakkelijk online
  • 5/5 tevredenheid
  • 7 dagen per week uitmuntende support
  • Al 20 jaar vertrouwd

Registreer voordelig uw nieuwe domeinnaam

Uw nieuwe .nl domeinnaam is beschikbaar voor €0,99
Gemiddeld beoordeeld
4.7/5
Actie.nl domeinnaam eerste jaar € 0,99 of gratis i.c.m. Managed WordPress!
Bulkdomeinnaam checker? Klik hier

Een domein in 4 stappen

1

Bedenk uw domeinnaam

Controleer of uw domeinnaam nog beschikbaar is via de domeinnaamchecker
2

Kies een domeinnaamextensie

Selecteer een .nl, .com, .org of één van de andere 900 extensies.
3

Registreer uw domeinnaam

Registreer uw domeinnaam los. Of koppel het aan een van onze producten, bijvoorbeeld website hosting.
4

Wij gaan voor u aan de slag

In real-time registreren wij uw domeinnaam, en houden u per e-mail op de hoogte.
Uw nieuwe .nl domeinnaam is beschikbaar voor €0,99
CLAIM UW DOMEIN
op 15 december 2023
"Prettig in omgang"
Alle medewerkers stuk voor stuk prettig in de omgang. Ze zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen.
Lyda uit Amsterdam
op 11 april 2024
"Snelle technische ondersteuning"
Zeer snel mijn ticket opgepakt (binnen 10 minuten) en aansluitend snel een .pfx versie van een vernieuwd SSL-certificaat opgeleverd, waardoor wij weer onze apps snel in de lucht konden hebben.
Jaap uit Knikkerdorp
op 15 juni 2022
"Top service!"
Een paar maanden geleden heb ik eigen onderneming opgericht en dus ook website in het leven geroepen. VDX heeft tegen een scherp tarief alle tools aangereikt. Vorige week hebben ze het SSL-certificaat anders ingericht zodat ik geen extra kosten heb aar wel al mijn domeinen hieronder vallen. Dat is toch top service!
Remco uit Hoorn
.nl domeinnaam nu € 0,99 p/jaar!

Wat zijn domeinnamen?

Een domeinnaam is te vergelijken met het bezoekadres van uw bedrijf of huis. Iedere plek op internet heeft een IP-adres, dit is te vergelijken met een kadastraal nummer van de kavel waarop uw bedrijf of huis staat. Om alle kadastrale nummers te onthouden, hebben we ooit gekozen voor adressen. Omdat IP-adressen moeilijk te onthouden zijn, gebruiken we domeinnamen. Deze zijn eenvoudig te communiceren en te onthouden voor de bezoekers. Wanneer u een website bezoekt, bijvoorbeeld vdx.nl, maakt uw device (PC, tablet of smartphone) een verbinding met het unieke IP-nummer van onze website.
registreer uw .nl .com of .eu domeinnaam online

Opbouw van een domeinnaam

De opbouw van een domeinnaam bestaat uit twee delen: de naam (Second Level Domain – SLD) en de extensie (Top Level Domain –TLD). In de domeinnaam vdx.nl is ‘vdx’ de naam en is ‘.nl’ de extensie. Een domeinnaam mag opgebouwd worden uit cijfers, letters en een koppelteken ‘-‘. Het minimale aantal karakters kan verschillen per extensie, maar zal nooit minder zijn dan 2 karakters. Het is ook mogelijk om verschillende subdomeinen aan te maken op uw domeinnaam. Een subdomein is een naam voor uw Second Level Domain. Bijvoorbeeld order.vdx.nl. In dit voorbeeld is ‘order.’ het subdomein, ‘vdx’ de naam en ‘.nl’ de extensie. Een subdomein gebruikt u wanneer u verschillende sub-websites onder uw domeinnaam wilt plaatsen.
Mijn domeinnaam is verhuisd. Wat nu?
Nadat uw domein naar VDX verhuisd is kunt u allerlei diensten bij ons afnemen. U kunt het domein bijvoorbeeld parkeren, dit houdt in dat u de domeinnaam nog niet actief in gebruik gaat nemen, maar het staat wel op uw naam geregistreerd. Heeft u een website gebouwd of laten bouwen? Dan heeft u alleen nog een webhostingpakket nodig. Het verhuisde domein koppelt u dan aan de webhosting zodat uw website online zichtbaar is.
Wanneer is het domein succesvol verhuisd?
Nadat wij uw verhuisverzoek en verhuistoken hebben ontvangen gaan we de verhuizing meteen in werking zetten. Wij doen ons uiterste best om uw domeinnaam zo snel mogelijk bij ons onder te brengen. Het is afhankelijk van de domeinextensie hoe lang dit duurt. Een .nl-domein is vrijwel direct geregeld.
Hoe verhuis ik mijn domeinnaam naar VDX Internet Services?
U bent al in het bezit van een domeinnaam en wilt deze naar VDX verhuizen. Dat is mogelijk en helemaal gratis. U betaalt alleen de kosten voor het domein.
Wat is een verhuistoken?
Voor het verhuizen van uw domeinnaam heeft u de verhuistoken nodig (ook wel EPP-code, transfer key, authorisatiecode of verhuiscode genoemd). Deze code kunt u opvragen bij uw huidige provider. Zij zijn verplicht om u deze token binnen 5 dagen op te sturen. Deze code is het identificatienummer waarmee de verhuizing in gang gezet kan worden.
Welke stappen moet ik ondernemen om het domein te verhuizen?
Om uw domeinnaam naar VDX Internet Services te kunnen verhuizen vult u het te verhuizen domein in de domeinnaamchecker in. Geef aan dat u het domein wilt verhuizen en vul hierna de verhuistoken in. Hier kunt u ook eventueel de beschikbaarheid van een andere domeinnaam checken en registreren.
Wanneer is het domein succesvol verhuisd?
Nadat wij uw verhuisverzoek en verhuistoken hebben ontvangen gaan we de verhuizing meteen in werking zetten. Wij doen ons uiterste best om uw domeinnaam zo snel mogelijk bij ons onder te brengen. Het is afhankelijk van de domeinextensie hoe lang dit duurt. Een .nl-domein is vrijwel direct geregeld.

Looptijd van een domeinnaam

Als u een domeinnaam registreert, wordt u nooit de eigenaar van de domeinnaam maar krijgt u voor een bepaalde periode het exclusieve recht om gebruik te maken van de domeinnaam. De periode dat u exclusief gebruik mag maken van de domeinnaam is meestal 1 jaar en bij sommige extensies kan dat 2 jaar zijn. Na deze periode kan de registratie worden verlengd. Bij VDX krijgt u een melding dat de periode verloopt. Wilt u de domeinnaam ook na het verlopen van uw periode nog houden, dan hoeft u niets te doen en verlengen we hem automatisch voor u. Wilt u na de periode geen gebruik meer maken van uw exclusieve gebruiksrecht, dan kunt u uw domeinnaam opzeggen. Na het opzeggen van uw domeinnaam gaat deze eerst een bepaalde tijd in quarantaine. In deze periode kan een derde partij deze domeinnaam niet registreren. Deze periode kunt u zien als bedenktijd voor u als oud-eigenaar. Bedenkt u zich binnen de quarantaineperiode, dan kunt u de domeinnaam tegen betaling uit quarantaine laten halen door ons. Daarna bent u weer de eigenaar van de exclusieve gebruikersrechten van de domeinnaam. Bedenkt u zich niet, dan zal de domeinnaam na de quarantaineperiode weer op de markt komen en vrij registreerbaar zijn voor iedereen.
Onze mensen staan voor u klaar

Hoe kunnen wij u helpen?

Het kan zijn dat u, ondanks alle informatie op onze website, toch nog met een vraag zit. In dat geval kunt u contact met ons opnemen. We zijn 7 dagen per week bereikbaar.