Webhosting 

Hoe maak ik een cronjob of scheduled task aan?

Je kan  een cronjob of scheduled task via het Plesk controlpanel aanmaken, hoe je daar inlogt kan je terug zien bij het Gerelateerde F.A.Q. item: Hoe log ik in op het Plesk controlpanel?

Wanneer je bent ingelogt zie je rechtsbovenaan het scherm een menu met een aantal buttons, waaronder de button Scheduled Tasks, daar klik je op.Vervolgens klik je op Add Task om een nieuwe cronjob of scheduled task aan te maken.

In veruit de meeste gevallen zal je met een cronjob een php script willen aanroepen die op je hostingpakket aanwezig is, in dat geval kies je bij Task type : Run a PHP script, vervolgens klik je op het map icoon bij Script path.

Vervolgens zoek je het php scipt op in je hostingpakket en selecteer je deze:


 

Hierna kan je de php versie selecteren die gebruikt moet worden voor het aanroepen van het php script en kan je aangeven wanneer en hoevaak het script uitgevoerd moet worden. Je kiest bijvoorbeeld Hourly  om het script elk uur te laten uitvoeren en je kan dan tevens aangeven of je bijvoorbeeld het script elke uur 5 minuten over het uur wil laten uitvoeren, je voert dan "at 05 minute" in.

Ook is het nog mogelijk de Cron Style tijdsaanduiding te gebruiken je kiest dan Cron Style en geeft de gewenste tijd dan in cron stijl syntax op, bijvoorbeeld */30 * * * * om het script elke 30 minuten te laten uitvoeren.

In het volgende artikel kan je verder lezen hoe je de Cron Style syntax kan gebruiken:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Cronjob

Wanneer de  Scheduled Task naar wens is ingevuld kan je deze testen door te klikken op Run Now en krijg je rechtsonderin je scherm een bevestiging wanneer deze succesvol is uitgevoerd.

Klik vervolgens op OK om de Scheduled Task op te slaan.


Gerelateerde producten

 
Linux Webhosting
Bestel een Linux webhostingpakket
Meer informatie over Linux webhosting
  Windows Webhosting
Bestel een Windows webhostingpakket
Meer informatie over Windows webhosting