Webhosting 

Hoe kan ik mijn hostingpakket opruimen en bestanden verwijderen?

Wanneer je boven het schrijfruimte-limiet van je hostingpakket dreigt te komen en je het pakket wenst op te ruimen, kan je dat doen door data te verwijderen. Deze data kan bestaan uit zowel mail als bestanden welke binnen het pakket zijn geplaatst.

Opruiming van mailbestanden op het hostingpakket kun je doen door in te loggen op de webmail: https://webmail.hostingserver.nl en hier mail te verwijderen. Wanneer je voor het IMAP mail protocol hebt gekozen in de e-mail configratie (i.p.v. POP3) zal er altijd een kopie van de binnengehaalde mail op de server blijven staan. Het is hierbij van belang dat je regelmatig inlogt op de webmail en hierin mail verwijderd om overschrijding van jouw schijfruimte-limiet te voorkomen.

Naast het opruimen van de mail kan het ook zijn dat er bestanden op het pakket staan welke opgeruimd kunnen worden. Om bestanden van de server te verwijderen dien je in te loggen op het hostingpakket middels FTP. Hiervoor kan je een zogenoemde FTP client (FTP programma) gebruiken. Eenmaal ingelogd middels FTP kan je overbodige bestanden van je hostingpakket verwijderen.

Ingelogd op het Plesk controlpanel van je hostingpakket zie je onder tabblad: 'statistics' een overzicht van het huidige verbruik van je beschikbare schrijfruimte. Resultaten van opschoonacties zullen pas de volgende dag zichtbaar zijn aangezien de berekening van het gebruik s'nachts wordt gedaan.

Gerelateerde F.A.Q. items

   
  •    
  •    
  •