Webhosting 

Hoe kan ik mijn hostingpakket opruimen en bestanden verwijderen?

Wanneer u boven het schrijfruimte-limiet van uw hostingpakket dreigt te komen en u het pakket wenst op te ruimen, kan u dat doen door data te verwijderen. Deze data kan bestaan uit zowel mail als bestanden welke binnen het pakket zijn geplaatst.

Opruiming van mailbestanden op het hostingpakket kan u doen door in te loggen op de webmail: https://webmail.hostingserver.nl en hier mail te verwijderen. Wanneer u voor het IMAP mail protocol hebt gekozen in de e-mail configuratie (i.p.v. POP3) zal er altijd een kopie van de binnengehaalde mail op de server blijven staan. Het is hierbij van belang dat u regelmatig inlogt op de webmail en hierin mail verwijderd om overschrijding van jouw schijfruimte-limiet te voorkomen.

Naast het opruimen van de mail kan het ook zijn dat er bestanden op het pakket staan welke opgeruimd kunnen worden. Om bestanden van de server te verwijderen dient u in te loggen op het hostingpakket middels FTP. Hiervoor kunt u een zogenoemde FTP-client (FTP-programma) gebruiken. Eenmaal ingelogd middels FTP kunt u overbodige bestanden van u hostingpakket verwijderen.

Ingelogd op het Plesk controlpanel van je hostingpakket ziet u onder tabblad: 'statistics' een overzicht van het huidige verbruik van je beschikbare schrijfruimte. Resultaten van opschoonacties zullen pas de volgende dag zichtbaar zijn, aangezien de berekening van het gebruik 's nachts wordt gedaan.

 


Gerelateerde producten

 
Wordpress Webhosting
 
Microsoft 365
Bestel een Microsoft 365 pakket
Meer informatie over Microsoft 365
 
SSL Certificaten
Bestel een SSL-Certificaat
Meer informatie over SSL-Certificaten

Gerelateerde F.A.Q. items

   
  •    
  •    
  •