Hoe wijzig ik het wachtwoord van een gebruiker in WordPress?

Als u het wachtwoord voor uw eigen profiel of voor een andere gebruiker wilt wijzigen, dan kunt u dit eenvoudig doorvoeren in WordPress. Als u beheerder bent, dan kunt u ook het wachtwoord van een andere gebruiker wijzigen. Via onderstaande stappen leggen wij u uit hoe u dit voor uzelf kunt doen.

Stap 1

Allereerst meldt u zich aan. Dit kan via het klantportaal of via wp-admin. Voor een uitleg over inloggen kunt u het volgende FAQ-artikel raadplegen: Op welke manieren kan ik inloggen in mijn WordPress Dashboard?
 

 

Stap 2

Nu gaat u in het linkermenu naar 'Gebruikers' en vervolgens klikt u op 'Alle gebruikers'.

 

Stap 3

Nu krijgt u een overzicht te zien van alle gebruikers. In dit voorbeeld gebruiken we 'admin', maar dit is niet de oorspronkelijke hoofdgebruiker. Als u over deze gebruiker heen gaat met de muis dan ziet u hier de mogelijkheid om te bewerken en de mogelijkheid om een wachtwoord reset te versturen. 

Indien u het wachtwoord wilt wijzigen voor de gebruiker 'admin', dan kunt u deze gebruiker een e-mail laten sturen voor het opnieuw instellen van het wachtwoord. Klik dan op de optie 'Wachtwoord reset versturen'.

Als u het wachtwoord van uw eigen account wilt wijzigen, dan staat deze optie er niet bij en kunt u naar 'bewerken' om het wachtwoord te wijzigen. 

 

Stap 4

U komt nu in 'Profiel' terecht. Scroll nu naar beneden naar 'Gebruikersbeheer'. Klik vervolgens op 'Nieuw wachtwoord instellen'

 

Stap 5

Er wordt nu een nieuw, sterk wachtwoord weergegeven. Indien het wachtwoord niet getoond wordt, klikt u hier op de knop 'Tonen'. Kopieer en plek het wachtwoord op een voor u veilige plek.  

 

Stap 6

 Om het wachtwoord op te slaan klikt u nu onderaan deze pagina op 'Update profiel'

 

 


Gerelateerde producten

 
Wordpress Webhosting
 
Microsoft 365
Bestel een Microsoft 365 pakket
Meer informatie over Microsoft 365
 
SSL Certificaten
Bestel een SSL-Certificaat
Meer informatie over SSL-Certificaten

Gerelateerde F.A.Q. items

   
  •    
  •    
  •