Waarom geeft Google Chrome een melding bij niet-beveiligde websites?


Google en andere browsers willen hiermee de veiligheid op het internet verhogen. Op het moment gebruiken veruit de meeste websites nog gewoon http:// verkeer. Het nadeel hiervan is dat dit verkeer niet versleuteld is en het daardoor mogelijk is dit verkeer te onderscheppen en uit te lezen door derden.

Google wil met deze melding website-eigenaren er toe aanzetten een SSL-certificaat te installeren op hun website, zodat daar https:// verkeer kan worden gebruikt. Met een https:// verbinding zal het verkeer van de website versleuteld worden en kan dan ook niet meer worden uitgelezen door derden, wat de veiligheid op het internet ten goede komt.

Zeker als eigenaar van een webshop is het aan te raden deze melding voor te blijven en een SSL-certificaat te installeren op uw website. Ook in de zoekresultaten van Google zal dit een positieve invloed hebben op de vindbaarheid van de webshop, omdat Google voorrang geeft in de zoekresultaten aan websites die met een SSL-certificaat zijn beveiligd.


Melding vanuit GoogleAanvullende informatie die men op kan vragen door op het uitroepteken te klikken.Melding vanuit FirefoxHier kunt u ook meer informatie opvragen door op het slotje te klikken.

In de volgende situaties is het sowieso aan te raden een SSL-certificaat te gebruiken:

- Bij het invullen van een formulier (wanneer klant-informatie over het internet wordt verstuurd)
- Inloggen op een afgeschermd deel van de website of webshop
- Inloggen op een afgeschermd deel van de website of webshop
- Webshops in zijn algemeenheid
- Wanneer er betaald kan worden via de website

 

Een SSL Certificaat is bij VDX te bestellen vanaf €1,- per maand!

Domeinvalidatie vanaf € 1,- per maand

Organisatievalidatie vanaf € 3,50 per maand

Uitgebreide validatie vanaf € 10,50 per maand
 


 

Gerelateerde F.A.Q. items

   
  •    
  •    
  •