Waar kan ik mijn database wachwoord wijzigingen?

Als u via het control panel probeert in te loggen op phpMyAdmin (Webadmin) en u krijgt een wachtwoordscherm te zien. Dient u het wachtwoord van de MySQL database-user aan te passen naar een sterker wachtwoord.

De reden hiervoor is dat in het verleden het wachtwoord voor de MySql user niet encrypted werd opgeslagen en waarschijnlijk voldoet deze ook niet aan de criteria die nu aan een wachtwoord gesteld worden. Door het opnieuw aanmaken van een wachtwoord kan dit verholpen worden.

Dit kunt u als volgt aanpassen:

Stap 1

 

Stap 2

Vervolgens ziet u links een menu met onder andere de optie 'Databases'

 

Stap 3

 Daarna klikt u op 'Databases'

 

Stap 4

Vervolgens klikt u op Users > 'betreffende database gebruiker' bij de database die u wilt beheren.


Stap 5

In het volgende overzicht kunt u een nieuw sterker wachtwoord instellen voor de database gebruiker, door op 'Generate' te klikken, als u vervolgens op 'Show' klikt, kunt u het nieuwe wachtwoord zien en kopiëren. Vervolgens klikt u op 'OK' onderaan het scherm om het wachtwoord op te slaan.

 

Wanneer dit is gedaan kunt u weer normaal bij de database in Plesk klikken op phpMyAdmin en word u direct ingelogd op phpMyAdmin. LET OP! Dat u ook het wachtwoord van de MySQL gebruiker, in het config bestand van uw  website aanpast.

 Gerelateerde producten

 
Wordpress Webhosting
 
Microsoft 365
Bestel een Microsoft 365 pakket
Meer informatie over Microsoft 365
 
SSL Certificaten
Bestel een SSL-Certificaat
Meer informatie over SSL-Certificaten

Gerelateerde F.A.Q. items

   
  •    
  •