Webhosting 

Hoe maak ik hostingpakketten aan op mijn Private Hosting Server?

Voor het aanmaken van hostingpakketten op je Private Hosting Server (PHS) heb je twee opties:

  1. Je stelt vooraf een pakket of meerdere pakketten samen waar je in de toekomst gebruik van wenst te maken. Wanneer je een nieuw hosting pakket toevoegt en je kiest voor één van die pakketten dan zal de pakketnaam getoond worden bij het abonnement.

  2. Je stelt eenmalig snel een pakket samen zonder dat je gebruik maakt van een bestaand pakket

Optie 1

Log in op de hosting server en ga aan de linkerkant naar de optie Service Plans. Kies hier voor Add Plan.

Geef het pakket een naam en onder de diverse tabbladen kan je de waarden instellen die je toe wilt kennen aan het pakket. Loop alle tabbladen goed na en kijk of alles naar wens is ingesteld. Klik nu op toepassen en dan wordt het nieuwe pakket aangemaakt. Vervolgens kan je het pakket bij Abonnementen/Subscriptions bij het aanmaken selecteren.

 

Optie 2

Ga in Plesk naar Abonnementen/Subscriptions

Je kiest bij het aanmaken van een abonnement geen pakket.  Bij de optie Service plan kies je dan voor “None”. Nu kan je zelf de waarden aangeven die je wilt toekennen aan het pakket. Loop hier ook goed door alle tabbladen heen om te kijken welke opties standaard al beschikbaar zijn zodat je daar nog aanpassingen op kan maken.

 

Het is ook mogelijk een pakket op een later tijdstip nog aan te passen:

Pakketten op een later tijdstip aanpassen.

Deze mogelijkheid heb je altijd tot je beschikking. Wanneer je naar het betreffende hosting pakket gaat dan is er aan de rechterkant onder de optie Account de optie Customize aanwezig.

Deze optie stelt je in staat om pakket wijzigingen aan te brengen mocht dit nodig zijn.