Waar kan ik het gebruik van mijn schijfruimte, dataverkeer en andere limieten inzien?

Als u wilt zien hoeveel schijfruimte u in gebruik heeft of hoeveel dataverkeer u verbruikt heeft, dan kunt u dit eenvoudig bekijken in het Plesk control panel. Via onderstaande stappen leggen wij u uit hoe u dit kunt inzien. 

Stap 1

 

Stap 2

Vervolgens gaat u in het menu aan de linkerkant naar 'Statistics'.

 

Stap 3

Nu krijgt u de pagina 'Statistics' te zien. Op deze pagina ziet u een onderverdeling in 'Disk space' en 'Traffic'. 

Disk space

Hier ziet u de schijfruimte die u daadwerkelijk in gebruik heeft. In dit voorbeeld is er 68.2 MB (1%) van 10 GB in gebruik. Onder Usage by services staat dit onderverdeeld in Web, Mail, Databases, Logs, Backups, Chroot directories, Configuration files en Anonymous FTP directory. 

De eerste vier zijn het meest relevant. Als u veel schijfruimte in gebruik heeft voor de mail bijvoorbeeld, dan zult u zien dat de schijfruimte daarvan omhoog gaat. 

Traffic

Onder traffice wordt verstaan het dataverkeer dat wordt gegenereerd op het moment dat bijvoorbeeld iemand uw website bezoekt of op het moment dat u bestanden up- of download vanaf uw hosting. Ook onder traffic is dit weer onderverdeeld. In dit geval in FTP, HTTP, POP3/IMAP en SMTP. 

Het dataverkeer geldt per kalendermaand en wordt telkens op de 1e van de maand weer op 0 gezet. 

Hou er verder rekening mee dat de getoonde statistieken één keer per etmaal worden ververst en dus niet realtime zijn. Een eventuele opschoning van bijvoorbeeld grote bestanden ziet u dus niet meteen terug in de statistieken. 

 


Gerelateerde producten

 
Linux Webhosting
Bestel een Linux webhostingpakket
Meer informatie over Linux webhosting
 
SSL Certificaten
Bestel een SSL Certificaat
Meer informatie over SSL Certificaten
 
Office 365
Bestel een Microsoft 365 pakket
Meer informatie over Microsoft 365

Gerelateerde F.A.Q. items

   
  •