Hoe kan ik mijn website sneller maken?

Met onderstaande tips kunt u via het Plesk control paneel uw website sneller maken. Als eerste kunt u een snelheid test doen via bijvoorbeeld:

 - https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?hl=nl
 - https://www.uptrends.nl/

Op de websites van Google en Uptrends kunt bij de resultaten terugvinden de verbeterpunten terugvinden voor uw website.

Daarna kunt u onderstaande stappen toepassen. Als de stappen zijn afgerond, kunt u nogmaals een test doen via developers tool. Zo kunt bekijken of de gewenste aanpassingen effect hebben gehad. Tevens kunt op de developers tool nog andere tips terugvinden.

PHP-versie verhogen

Om uw website sneller te maken, is het belangrijk om gebruik te maken van de nieuwste PHP-versie. Het verhogen van de PHP-versie heeft positief invloed op de snelheid en het gebruik van het geheugen. Via onderstaand FAQ-artikel kunt een handleiding vinden, hoe u de PHP-versie kunt aanpassen.

 - Hoe kan ik mijn PHP-versie aanpassen?

 

Aanpassingen in het Plesk control paneel toepassen.

In het Plesk control paneel heeft u daarnaast de volgende mogelijkheden voor het verbeteren van uw website performance (mits uw website hiermee overweg kan):

1. log in op het plesk control paneel.
2. Daarna klikt u op 'Apache & nginx Settings'


3. Onder kopje nginx settings kunt u de volgende settings aanvinken:

 - Serve static files directly by nginx
 - Enable nginx caching 

Let op! In de praktijk is het niet handig als u geruik van nginx caching en een caching plug-in van uw applicatie. Maak hier een keuze in.

 

Houd uw website up-to-date

Het is belangrijk om uw website up-to-date houden. Plug-ins en templates worden regelmatig door de ontwikkelaars verbeterd. Dit heeft een positieve invloed op de snelheid van uw website. Hoe u uw website kunt updaten is terug te vinden op de website van de applicatie. Mocht u gebruik maken van Wordpress kunt u via onderstaand FAQ-artikel meer informatie terugvinden:

 - Hoe kan ik wordpress updaten via plesk controlpaneel?

 

Maak gebruik van Cache plug-ins

Om uw website sneller te maken kunt u gebruik maken van Cache plug-ins. Bekende plug-ins hiervoor zijn:

  - WP Rocket
  - W3 Total Cache
  - WP Super Cache

Meer informatie is terug te vinden op de website van uw applicatie. Wat Cache exact inhoudt, is via de volgende terug te vinden:

 - https://nl.wikipedia.org/wiki/Cache_(tijdelijk_geheugen)

 

Beperk het aantal externe lettertype (fonts)

Met externe lettertypes van o.a. Google ziet uw website er wellicht een stuk aantrekkelijker uit, echter kunnen deze ook voor een vertraging voor uw website zorgen. Beperk daarom de grootte en de hoeveelheid van externe lettertypes.

 

Comprimeer afbeelding

Om de website sneller te krijgen is het belangrijk om de afbeeldingen te comprimeren. Ook kunt de afbeelding vooraf schalen. Dit zorgt ervoor dat uw website een stuk sneller zal worden. U kunt u hiervoor eventueel een plug-in voor gebruik. Een bekende plug-in hiervoor is: TinyPNG

 

Gzip / mod_deflate

GZIP / mod_deflate zorgt voor een datacompressie. Het verkleinen van data die door uw websites wordt verzonden. Hoe u mod_deflate kunt activeren kunt u in onderstaand FAQ-artikel terugvinden:

 - Ondersteunen jullie mod_deflate?

Als u GZIP wilt activeren kunt u e-mailbericht sturen naar: helpdesk@vdx.nl

 


Gerelateerde producten

 
Wordpress Webhosting
 
Microsoft 365
Bestel een Microsoft 365 pakket
Meer informatie over Microsoft 365
 
SSL Certificaten
Bestel een SSL-Certificaat
Meer informatie over SSL-Certificaten