Hoe kan ik een database aanroepen vanaf een externe host?

Wanneer je op de shared hosting bij ons een database hebt staan van MySQL of MSSQL, en je deze wilt aanroepen vanaf een andere server, dan dienen wij het IP van de andere locatie eerst te whitelisten, (toegang verlenen). In dit FAQ-artikel leggen wij u stap voor stap uit hoe u dit zelf eenvoudig kunt doorvoeren. 

Stap 1

Ga in de browser naar https://mijn.vdx.nl

 

Stap 2

Geef uw 'klanthandle' en bijhorende 'wachtwoord' op om in te loggen op het klantportaal. Mocht u het klanthandle en/of wachtwoord niet meer weten ga dan verder met stap 3.

 

Stap 3

Klik vervolgens bovenaan op 'Domein en Hosting'

 

Stap 4

Daarna klikt u aan de linkerkant op de 'domeinnaam' waarvan u IP-adressen wilt whitelisten voor externe toegang tot de database. 

 

Stap 5

Nu komt u op het tabje algemeen en scrollt u naar beneden tot u 'Database' ziet. Om het IP-adres die u wilt whitelisten toe te voegen klikt u nu op de button 'IP-adres toevoegen'

 

Stap 6

In het volgende venster vult u vervolgens het IP-adres in. Dit kunnen er maximaal 3 zijn. Daarna klikt u op. 'Gegevens opslaan'

 

Stap 7

Vervolgens krijgt u te zien dat het IP-adres wordt toegevoegd. Hou wel standaard rekening met een verwerkingstijd van circa 15 minuten. 

 

Database connectie

U kunt onderstaande host opgeven in uw applicatie:

MySQL
jouw-eigen-domein.nl:3306


Gerelateerde producten

 
Linux Webhosting
Bestel een Linux webhostingpakket
Meer informatie over Linux webhosting

Gerelateerde F.A.Q. items

   
  •    
  •    
  •    
  •