Webhosting 

Hoe kan ik bestanden of website op mijn hostingpakket zetten?

Het uploaden van bestanden op uw hostingpakket kunt u doen door in te loggen op het Plesk control paneel, hoe u daar inlogt kan u nalezen in het FAQ artikel 'Hoe log ik in op het Plesk controlepaneel van mijn hostingpakket?'.

Stap 1

Wanneer u daar ingelogd bent, gaat u naar het tabblad 'Website & Domains'

 

Stap 2

Hier ziet u de optie 'File manager' waarbinnen het mogelijk is om mappen te selecteren en bestanden te uploaden.

Hoe kan ik bestanden of website op mijn hostingpakket zetten?

 

Stap 3

U komt dan in een soort windowsverkenner omgeving waar u de mappen ziet van uw hostingpakket op de server. De websitebestanden dienen te worden geplaatst in de map /httpdocs, u gaat daar heen door op de betreffende map te klikken.

 

Stap 4

Bovenaan ziet u een knop 'Upload'

Hoe kan ik bestanden of website op mijn hostingpakket zetten?

 

Stap 5

Wanneer u hier op klikt, opent er een scherm waarmee u bestanden op uw eigen computer kan selecteren, daar selecteert u dan de bestanden en mappen van de website. Door Crtl ingedrukt te houden op het toetsenbord kan u met de muis meerdere bestanden en mappen selecteren. Wanneer u alles heeft geselecteerd klikt u op Openen en worden de bestanden geupload naar de /httpdocs map.

 

Naast het rechtstreeks uploaden van bestanden in het Plesk Controlepaneel kunnen ook bestanden op het hostingpakket geplaatst worden middels een FTP-client zoals bijvoorbeeld: FileZilla.

Een FTP-client maakt een verbinding tussen uw computer en uw hostingpakket middels het FTP-protocol waarna u overzichtelijk bestanden kunt uploaden en beheren.

De instellingen voor de FTP-client en de nodige logins voor FTP kan u terugvinden in het onlineklantportaal op: https://mijn.vdx.nl. Wanneer u daar bent ingelogd gaat u daar naar Domein en Hosting > betreffende domein met pakket aanklikken, daar zal u een overzicht vinden van de nodige logins.

Gerelateerde F.A.Q. items

   
  •    
  •    
  •    
  •