Webhosting 

Hoe kan ik bestanden of website op mijn hostingpakket zetten?

Het uploaden van bestanden op je hostingpakket kan je doen doen door in te loggen op het Plesk controlepaneel, hoe je daar inlogt kan je nalezen in het FAQ artikel "Hoe log ik in op het Plesk controlepaneel van mijn hostingpakket?". Wanneer je daar ingelogd bent, ga je naar het tabblad 'Website & Domains'. Hier zie je de optie 'File manager' waarbinnen het mogelijk is om mappen te selecteren en bestanden te uploaden.

Hoe kan ik bestanden of website op mijn hostingpakket zetten?


Je komt dan in een soort windowsverkenner omgeving waar je de mappen ziet van je hostingpakket op de server. De websitebestanden dienen te worden geplaatst in de map /httpdocs, je gaat daar heen door op de betreffende map te klikken.

Bovenaan zie je een knop Upload:

Hoe kan ik bestanden of website op mijn hostingpakket zetten?

Wanneer je hier op klikt, opent er een scherm waarmee je bestanden op je eigen computer kan selecteren, daar selecteer je dan de bestanden en mappen van de website. Door Crtl ingedrukt te houden op het toetsenbord kan je met de muis meerdere bestanden en mappen selecteren. Wanneer je alles hebt geselecteerd klik je op Openen en worden de bestanden geupload naar de /httpdocs map.

Naast het rechtstreeks uploaden van bestanden in het Plesk Controlepaneel kunnen ook bestanden op het hostingpakket geplaatst worden middels een FTP-client zoals bijvoorbeeld: FileZilla.

Een FTP-client maakt een verbinding tussen je computer en je hostingpakket middels het FTP-protocol waarna je overzichtelijk bestanden kunt uploaden en beheren.

De instellingen voor de FTP-client en de nodige logins voor FTP kan je terugvinden in het onlineklantportaal op: https://mijn.vdx.nl. Wanneer je daar bent ingelogd ga je daar naar Domein en Hosting > betreffende domein met pakket aanklikken, daar zal je een overzicht vinden van de nodige logins.

Gerelateerde F.A.Q. items

   
  •    
  •    
  •    
  •