Webhosting 

Hoe kan ik bestanden of website op mijn hostingpakket zetten?

Het uploaden van bestanden op uw hostingpakket kunt u doen door in te loggen op het Plesk control paneel, hoe u daar inlogt kan u nalezen in het FAQ artikel 'Hoe log ik in op het Plesk controlepaneel van mijn hostingpakket?'.

Stap 1

Wanneer u daar ingelogd bent, klikt u aan de linkerkant op 'Files'

Hoe kan ik bestanden of website op mijn hostingpakket zetten?


Stap 2

U komt dan in een soort Windows verkenner omgeving waar u de mappen ziet van uw hostingpakket op de server. De websitebestanden dienen te worden geplaatst in de map /httpdocs, u gaat daar heen door op de betreffende map te klikken.

 

Stap 3

Bovenaan ziet u een knop 'Upload' Om bestanden te uploaden klikt u hierop.

 

Stap 5

Wanneer u hier op klikt, opent er een scherm waarmee u bestanden op uw eigen computer kan selecteren, daar selecteert u dan de bestanden en mappen van de website. Door Crtl ingedrukt te houden op het toetsenbord kunt u met de muis meerdere bestanden en mappen selecteren. Wanneer u alles heeft geselecteerd klikt u op Openen en worden de bestanden geüpload naar de /httpdocs map.

 

FTP programma

Naast het rechtstreeks uploaden van bestanden in het Plesk Controlepaneel kunnen ook bestanden op het hostingpakket geplaatst worden middels een FTP programma zoals bijvoorbeeld: FileZilla.

Een FTP programma maakt een verbinding tussen uw computer en uw hostingpakket middels het FTP-protocol waarna u overzichtelijk bestanden kunt uploaden en beheren.

Meer informatie is via onderstaande FAQ-artikelen terug te vinden:


Gerelateerde producten

 
Wordpress Webhosting
Bestel een Wordpress hosting
Meer informatie over Wordpress hosting
 
SSL Certificaten
Bestel een SSL Certificaat
Meer informatie over SSL Certificaten
 
Office 365
Bestel een Microsoft 365 pakket
Meer informatie over Microsoft 365

Gerelateerde F.A.Q. items

   
  •    
  •    
  •    
  •