Domeinnamen 

Wat is een redemption period?

Een redemption period is een soort van bedenktijd voor een domeinhouder na het opzeggen van zijn domein. Domeinen met de extensie  .com en .net krijgen tijdelijk de status redemption period als het domein opgezegd is. In deze periode kan alleen de oude provider het domein nog terughalen. Nieuwe providers mogen het domein nog niet opnieuw registreren. Dit is om te voorkomen dat domeinen direct worden gekaapt, nadat ze zijn opgezegd. De originele houder van het domein heeft dus bedenktijd om de opzegging ongedaan te maken. 

Zolang het domein deze status heeft kan het domein niet opnieuw worden geregistreerd. Deze periode duurt ongeveer 30 dagen. Als u uw eigen domein uit redemption wilt halen kunt u het beste contact opnemen met uw oude provider. Als het om een domein van een derde partij gaat, zal dit waarschijnlijk binnenkort vrijkomen en dien je het domein goed in de gaten te houden.

Een domein krijgt de status registrar hold, wanneer het domein verlopen is bij de oude provider, maar nog niet opgezegd. Het domein mag dan alleen worden verlengd bij de oude provider. Zolang het domein deze status heeft kan het niet worden verhuisd. Deze periode kan zo lang duren als de oude provider wenst, maar is meestal tussen de 30 en 60 dagen.


Gerelateerde producten

 
Linux Webhosting
Bestel een Linux webhostingpakket
Meer informatie over Linux webhosting
  Windows Webhosting
Bestel een Windows webhostingpakket
Meer informatie over Windows webhosting
 
E-Mail only
Bestel een E-Mail only pakket
Meer informatie over E-Mail only
 
SSL Certificaten
Bestel een SSL Certificaat
Meer informatie over SSL Certificaten
 
Office 365
Bestel een Office 365 pakket
Meer informatie over Office 365

Gerelateerde F.A.Q. items

   
  •    
  •