Stap 2: Hoe kan ik een WordPress installatie importeren

Als u Managed WordPress afneemt dan kunt u een eerder geëxporteerde WordPress installatie eenvoudig importeren via het klantportaal. Via onderstaande stappen leggen wij u dit uit. 

Als u nog geen export heeft gemaakt, dan raden wij u aan om eerst te gaan naar het volgende FAQ-artikel: 

- Hoe kan ik een WordPress installatie migreren?

Stap 1

Log in op het klantportaal: https://mijn.vdx.nl Log hier in met uw klanthandle en bijhorend wachtwoord.

Mocht u de inloggegevens van het klantportaal niet meer weten, klik dan op de link 'Ik ben mijn wachtwoord kwijt of vergeten'.

 

Stap 2

Klik vervolgens bovenaan op 'Domein en Hosting'.

 

Stap 3

Daarna klikt u aan de linkerkant op de domeinnaam (in dit voorbeeld jouw-eigen-domein.nl). Vervolgens klikt u in het horizontale menu bovenaan de pagina op 'WordPress'.

 

Stap 4

Nu komt u op de pagina Wordpress. Ga nu 'WordPress Migratie Tool'. Als u het bestand met de Wordpress installatie op uw harde schijf heeft staan, dan klikt u nu op de schuifbalk.

Komt u er nu alsnog achter dat u het bestand nog niet heeft gedownload, ga dan eerst terug naar het FAQ-artikel: 'Hoe kan ik een Wordpress installatie migreren?'.

 

Stap 5

Zoek nu op uw computer het bestand dat u gedownload heeft. Deze kunt u vervolgens naar het vak verslepen waar staat 'Zet het geëxporteerde bestand hier neer', of klik op de button 'Of kies bestand'

 

Stap 6

Zodra het bestand is versleept of u heeft het bestand op uw computer gekozen, begint de Wordpress Migratie Tool met het importeren van uw WordPress installatie. Er verschijnt een voortgangsbalk.  

 

Stap 7

Zodra het exporteren is voltooid verschijnt de volgende melding. 


 

 

Gefeliciteerd!  U bent nu klaar met importeren.

Stuur nu een mail naar de helpdesk. Als u op deze link klikt krijgt u een template te zien in uw e-mailprogramma die u verder kunt invullen. Lukt dat niet, kopieer dan onderstaande template in een e-mail, vul deze aan en stuur deze naar helpdesk@vdx.nl.

Onze supportmedewerkers gaan dan alles zo snel mogelijk voor u in orde maken. Daarna ontvangt u van ons een e-mail. Houd uw mailbox dus in de gaten. 

 

E-mail template

Indien het niet lukt via bovenstaande link, dan kunt u de volgende template gebruiken en deze sturen naar helpdesk@vdx.nl. 

Onderwerp: Het importeren van mijn WordPress is voltooid.

Beste helpdesk,Ik heb mijn WordPress zojuist geïmporteerd via de migratietool. Willen jullie de migratie verder afronden? Tot die tijd maak ik verder geen wijzigingen.

Mijn domeinnaam is: [DOMEINNAAM VERMELDEN]
Mijn klanthandle is: [KLANTHANDLE VERMELDEN]

Naam:
telefoonnummer:
E-mailadres:

Ik vertrouw er op u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Gerelateerde producten

 
Wordpress Webhosting
 
Microsoft 365
Bestel een Microsoft 365 pakket
Meer informatie over Microsoft 365
 
SSL Certificaten
Bestel een SSL-Certificaat
Meer informatie over SSL-Certificaten