Webhosting 

Waarom is het zo belangrijk om mijn CMS te blijven updaten?

Het is belangrijk om uw CMS (Content Management Systeem) up-to-date te houden, zodat het risico om gehackt te worden zo klein mogelijk blijft. Zo is de broncode van de gangbare CMS-systemen openbaar beschikbaar. Hierdoor is het voor kwaadwillenden mogelijk om te zoeken naar beveiligingslekken of bugs en deze actief te misbruiken. Nieuwe versies van CMS-systemen bevatten vaak updates welke veiligheidslekken en bugs ongedaan maken.

Bij grote versie-updates zit ook vaak nieuwe functionaliteiten inbegrepen, dit kan zowel een visuele update zijn als compleet nieuwe functionaliteiten waarmee u meer mogelijkheden tot uw beschikking hebt.

Het is in Wordpress tegenwoordig mogelijk om uw versie van Wordpress automatisch te laten bijwerken. Echter, dit geldt dan niet voor de plugins en thema's. Deze dient u nog steeds wel handmatig te blijven updaten. Stel dat uw Worpress wel up-to-date is, maar de plugins of thema's niet, dan kan dit helaas nog steeds betekenen dat u een verhoogd risico loopt. Daarom is het dus raadzaam om hier regelmatig naar te kijken. Voor veel plugins en thema's verschijnen bijna wekelijks updates. 


Gerelateerde producten

 
Wordpress Webhosting
 
Microsoft 365
Bestel een Microsoft 365 pakket
Meer informatie over Microsoft 365
 
SSL Certificaten
Bestel een SSL-Certificaat
Meer informatie over SSL-Certificaten

Gerelateerde F.A.Q. items

   
  •    
  •    
  •