E-mail 

Wat moet ik doen met afpersingsmails vanaf mijn eigen e-mailadres?

Deze afpersings e-mails zijn allemaal onzin en kan je het beste negeren en verwijderen. Sinds enige maanden zijn er een hoop afpersingsmails in omloop, deze e-mails hebben allemaal een dreigende toon en er wordt gevraagd te betalen. Ga hier nooit op in.

Er zijn ondertussen veel verschillende varianten in omloop van deze e-mails. Maar veelal is de strekking dat ze je wachtwoord hebben achterhaalt, je computer hebben gehackt en meekijken met je webcam waarbij ze zogenaamd vervelende beelden van je hebben opgenomen. In alle gevallen is dit bluf en betreffen de soms vernoemde wachtwoorden, wachtwoorden uit oude lekken bij bedrijven als LinkedIn of Yahoo. Mocht je het vermeldde wachtwoord in de e-mail toch nog wel actief gebruiken, dan is het natuurlijk wel noodzakelijk deze te wijzigen.

Vaak lijken deze e-mails te worden verstuurd vanaf je eigen e-mailadres, dit is echter niet het geval en gebruiken de spammers slechts een technisch truukje om het afzendadres aan te passen naar jouw e-mailadres waardoor het lijkt dat het bericht vanaf je eigen account afkomstig is.

In alle gevallen is het aan te raden de e-mail compleet te negeren en direct te verwijderen.

 

Dienst Spamfiltering (PASS):

Mocht je nog geen gebruik maken van de dienst 'PASS' dan kan je deze dienst vrij eenvoudig via ons orderportaal bestellen:

https://order.vdx.nl/producten/pass#a_pass

 

Gerelateerde F.A.Q. items

   
  •