E-mail 

Wat moet ik doen met afpersingsmails vanaf mijn eigen e-mailadres?

Deze afpersings e-mails zijn allemaal onzin en kunt u het beste negeren en verwijderen. Sinds enige maanden zijn er een hoop afpersingsmails in omloop, deze e-mails hebben allemaal een dreigende toon en er wordt gevraagd te betalen. Ga hier nooit op in.

Er zijn ondertussen veel verschillende varianten in omloop van deze e-mails. Maar veelal is de strekking dat ze uw wachtwoord hebben achterhaalt, uw computer hebben gehackt en meekijken met uw webcam waarbij ze zogenaamd vervelende beelden van u hebben opgenomen. In alle gevallen is dit bluf en betreffen de soms vernoemde wachtwoorden, wachtwoorden uit oude lekken bij bedrijven als LinkedIn of Yahoo. Mocht u het vermeldde wachtwoord in de e-mail toch nog wel actief gebruiken, dan is het natuurlijk wel noodzakelijk deze te wijzigen.

Vaak lijken deze e-mails te worden verstuurd vanaf uw eigen e-mailadres, dit is echter niet het geval en gebruiken de spammers slechts een technisch truukje om het afzendadres aan te passen naar uw e-mailadres waardoor het lijkt dat het bericht vanaf uw eigen account afkomstig is.

In alle gevallen is het aan te raden de e-mail compleet te negeren en direct te verwijderen.

 

Dienst Spamfiltering (PASS):

Mocht u nog geen gebruik maken van de dienst 'PASS' dan kunt u deze dienst vrij eenvoudig via ons orderportaal bestellen:

https://order.vdx.nl/producten/pass#a_pass

 

Gerelateerde F.A.Q. items

   
  •