E-mail 

Hoe komt het dat PASS toch een virus heeft doorgelaten?

Helaas kan het altijd gebeuren dat een virusscanner een nieuw, nog onbekend, virus doorlaat. 100% veiligheid is helaas een illusie op het internet. Dit geldt voor alle virusscanners en niet alleen voor PASS. Spam en virussen komen in golven en zo snel als ze komen, zijn ze ook weer verdwenen. Elke golf is weer net iets anders, virusscanners kunnen hier over het algemeen alleen op reageren en zullen dus praktisch altijd een stapje achterlopen op de "bad guys".

De virusscanner van PASS bestaat uit een deel dat realtime op nieuwe virussen zoekt en een deel dat aan de hand van uitgebreide databases zoekt naar bekende virussen. Dit is een zeer goede basis voor veilig mailverkeer, maar het is ook aan te raden lokaal een goede virusscanner te laten draaien. Sterker nog, de industriestandaard voor degelijke bescherming tegen virussen bestaat altijd uit meerdere lagen (scanners).

Lokale virusscanners zijn over het algemeen krachtiger in het opsporen van nieuwe bedreigingen. Dit komt doordat een lokale virusscanner alleen maar uw e-mails hoeft te scannen, waardoor de scanner in feite meer aandacht kan besteden per e-mail. Zo kunnen lokale scanners bijvoorbeeld delen van de code van bestanden nalopen om na te gaan wat het doet en aan de hand van die conclusies een bestand tegenhouden. Dit is voor een scanner als PASS, die duizenden mails per uur moet scannen gewoon niet mogelijk.

Ondanks dat PASS een prima virusscanner biedt, is het alsnog aan te raden ook lokaal te zorgen voor een goede scanner voor optimale veiligheid.

Gerelateerde F.A.Q. items

   
  •    
  •