Domeinnamen 

Hoe wijzig ik de MX records van mijn domeinnaam?

MX-records zijn in te stellen binnen het DNS beheer  van het domein. Binnen het DNS beheer kunnen er MX records toegevoegd of gewijzigd worden.

Ga naar DNS beheer van het betreffende domein binnen het online klantenportaal: https://mijn.vdx.nl en maak middels de optie; 'nieuwe regel toevoegen', een 'A-record' aan welke verwijst naar het IP adres van de locatie welke de mail afhandelt (mailserver).  Vervolgens voeg je middels de optie: 'nieuwe regel toevoegen' een 'MX record' toe. Het linker invoerveld laat je leeg of je vult hier je domeinnaam in. In het rechter invoerveld vul je het (zojuist aangemaakte) 'A-record' in welke naar het IP adres van de mailserver verwijst. Bij het invulveld 'Prio' vul je het getal '10' in. Wanneer je een tweede MX-record toevoegd als back-up dan vul je bij 'Prio' het getal '20' in. De mail zal dan eerst afgeleverd worden via MX-record met de prioriteit '10' en mocht dat niet lukken dan via het MX-record met de prioriteit '20'.

Bijvoorbeeld:

Je hebt een domeinnaam waar nog geen MX-records voor ingesteld zijn. Het IP adres van de mailserver welke de mail af zal handelen is: 12.34.456.78

Je voegt binnen de DNS het A-record 'mail'  toe welke je verwijst naar het IPadres:  12.34.456.78 

Vervolgens voeg je een MX record toe met als prio '10' welke verwijst naar mail.jouw-eigen-domein.nl