Hoe wijzig ik de MX records van mijn domeinnaam?

MX-records zijn in te stellen binnen het DNS-beheer van het domein. Binnen het DNS-beheer kunnen er MX-records toegevoegd of gewijzigd worden.

Ga naar DNS-beheer van het betreffende domein binnen het online klantenportaal: https://mijn.vdx.nl en maak middels de optie; 'nieuwe regel toevoegen', een 'A-record' aan welke verwijst naar het IP-adres van de locatie welke de mail afhandelt (mailserver). Vervolgens voegt u middels de optie: 'nieuwe regel toevoegen' een 'MX record' toe. Het linker invoerveld laat u leeg of u vult hier je domeinnaam in. In het rechter invoerveld vult u het (zojuist aangemaakte) 'A-record' in welke naar het IP-adres van de mailserver verwijst. Bij het invulveld 'Prio' vult u het getal '10' in. Wanneer je een tweede MX-record toevoegt als back-up dan vult u bij 'Prio' het getal '20' in. De mail zal dan eerst afgeleverd worden via MX-record met de prioriteit '10' en mocht dat niet lukken dan via het MX-record met de prioriteit '20'.

In principe wordt het cijfer met de laagste waarde als eerste aangesproken.

Bijvoorbeeld:

U heeft een domeinnaam waar nog geen MX-records voor zijn ingesteld. Het IP-adres van de mailserver welke de mail af zal handelen is: 12.34.456.78

U voegt binnen de DNS het A-record 'mail' toe welke u verwijst naar het IP-adres: 12.34.456.78 

Vervolgens voegt u een MX-record toe met als prio '10' welke verwijst naar mail.jouw-eigen-domein.nl Het MX Record verwijst dan in principe naar het A Record mail die uiteindelijk voor de doorverwijzing zorgt.

Gerelateerde F.A.Q. items

   
  •    
  •    
  •    
  •    
  •