Domeinnamen 

Hoe kom ik aan de EPP-code / verhuiscode van mijn domeinnaam?

Wanneer u een domeinnaam wilt verhuizen naar een nieuwe provider, dan zal hiervoor in verreweg de meeste gevallen een verhuiscode benodigd zijn. Alternatieve benamingen hiervoor zijn: autorisatie code, auth. code, EPP code en token.

Hoe u domeinnaam kunt opzeggen kunt u terugvinden in het gerelateerde FAQ-artikel: 'Hoe kan ik mijn domeinnamen en/of hosting opzeggen?'

Hieronder kunt u de stappen vinden die u moet doorlopen om verhuiscode aan te vragen:

Stap 1

Log in op het klantportaal: https://mijn.vdx.nl Log hier in met uw klanthandle en bijhorend wachtwoord.

Mocht u de inloggegevens niet meer weten van het klantportaal, klik dan op de link 'Ik ben mijn wachtwoord kwijt of vergeten'.

 

Stap 2

Klik vervolgens bovenaan op 'Domein en Hosting'

 

Stap 3

Daarna klikt u aan de linkerkant van het scherm op de gewenste domeinnaam.

 

Stap 4

Bovenaan ziet u nu enkele tabbladen staan, waaronder 'Opzeggen'. Door op het tabblad 'Opzeggen' te klikken, kunt u de verhuizing kenbaar maken.

 

Stap 5

Als u de domeinnaam wenst te verhuizen naar een andere provider kiest u bij 'Wat wilt u doen met de domeinnaam?' Voor de optie 'Verhuizen naar een andere provider'. Automatisch staat de opzeg datum op 'einde contract datum'. Wanneer u de optie 'per direct/zo spoedig mogelijk'  selecteert, dan zullen de diensten direct verwijderd worden.

 

Stap 6

De verhuizing dient u vervolgens te bevestigen door het wachtwoord van uw klanthandle op te geven. Als het wachtwoord is ingevoegd klikt u op de button 'Indienen'.

 

Stap 7

Als u de verhuizing van de domeinnaam via het formulier kenbaar heeft gemaakt krijgt u van ons per e-mail een bevestiging van de opzegging. Mocht u hebben aangeven de domeinnaam te verhuizen naar een andere provider dan krijgt u van ons binnen één uur de EPP-verhuiscode per e-mail opgestuurd.

 

Hosting opzeggen en domein behouden?

Wat moet ik doen als ik alleen de hosting wilt opzeggen, maar de domeinnaam wilt behouden? Meer informatie hierover kunt u terugvinden in het volgende FAQ-artikel: 'Hoe zeg ik alleen mij hosting op?'


Gerelateerde producten

 
Linux Webhosting
Bestel een Linux webhostingpakket
Meer informatie over Linux webhosting
 
SSL Certificaten
Bestel een SSL Certificaat
Meer informatie over SSL Certificaten
 
Office 365
Bestel een Microsoft 365 pakket
Meer informatie over Microsoft 365

Gerelateerde F.A.Q. items

   
  •    
  •    
  •    
  •