• Gemakkelijk online
  • 5/5 tevredenheid
  • 7 dagen per week uitmuntende support
  • Al 20 jaar vertrouwd
26 april 2018

Websites zonder SSL-certificaat zullen als ‘onveilig’ worden gemarkeerd

Het is u waarschijnlijk niet ontgaan: vanaf Chrome 68, dat in juli 2018 verschijnt, markeert Google’s browser sites die niet via HTTPS te benaderen zijn als ‘onveilig’. Chrome beoordeelt via een SSL-certificaat of een website wel of niet veilig is.  Een vrij grote verandering die beslist impact zal hebben op de algemene veiligheid van web browsing.

Deze wijziging komt voort uit het beleid van Google om website ontwikkelaars aan te sporen om extra veiligheid in te bouwen. Iets wat we bij VDX ondersteunen. We zijn immers allemaal gebaat bij een veiliger internet.

Bestel vandaag nog een SSL-certificaat

Hoewel Google in het verleden meer wijzigingen op dit vlak heeft gedaan, is de aangekondigde wijziging de eerste die grote gevolgen kan gaan hebben voor de hoeveelheid verkeer op niet beveiligde websites. U deelt immers liever geen informatie of doet aankopen op een website waar uw gegevens mogelijk kunnen worden gestolen. Het marktaandeel van Google Chrome binnen Nederland is momenteel 49% (Statcounter, maart 2018), wat betekent dat 1 op de 2 Nederlanders geconfronteerd zal worden met deze melding. Lees hier meer informatie op de securityblog van Google.

De oplossing is echter simpel: voorzie uw website van een SSL-certificaat. Omdat wij zien dat nog niet iedereen klaar is voor deze wijziging informeren we u graag over het belang van een SSL-certificaat. Door een website te beveiligen met een SSL-certificaat zal het verkeer van en naar de website lopen via het HTTPS-protocol en zal het worden versleuteld. Dit maakt het lastiger om verkeer af te luisteren. Met een SSL-certificaat van VDX zijn de gegevens van u en uw bezoekers altijd veilig.

Wij helpen u graag op tijd klaar te zijn

Bij VDX willen we u graag helpen om op tijd klaar te zijn voor deze grote verandering en te zorgen dat u niet wordt benadeeld. De installatie van een SSL-certificaat kan al vanaf 1 euro per maand en kan eenvoudig besteld worden via ons klantenportaal of via onze website. U heeft hierbij de keuze uit diverse SSL-certificaten met verschillende vormen van validatie, afhankelijk van de mate van betrouwbaarheid dat u wenst uit te stralen. Deze verschillen hebben we voor u op een rijtje gezet:

Domeinvalidatie:

Een domeinvalidatie bevat geen bedrijfsgegevens en wordt uitsluitend gevalideerd op basis van een domeinnaam. Geschikt voor websites waarbij enkel een HTTPS-verbinding voldoende is, zoals intranet of webmail.

Organisatievalidatie:

Dit SSL-certificaat bevat bedrijfsgegevens. Hierdoor kunnen websitebezoekers controleren of ze op de website van het juiste bedrijf zitten. Zeer geschikt voor publieke websites zonder commerciële functie.

Uitgebreide validatie

Naast alle voordelen van de andere certificaten toont dit certificaat naast uw domeinnaam ook uw bedrijfsnaam in een groene balk binnen de webbrowser. Zeer geschikt voor publieke websites met een commerciële functie.

Heeft u interesse? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod of bestel direct een SSL-certificaat voor uw website in het online klantenportaal. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of meer informatie wenst over onze SSL-certificaten. Stuur uw e-mail naar: verkoop[@]vdxnl.