• Gemakkelijk online
  • 5/5 tevredenheid
  • 7 dagen per week uitmuntende support
  • Al 20 jaar vertrouwd
14 juli 2020

Vaarwel SquirrelMail, bedankt voor je trouwe dienst!

Na 18 jaar trouwe dienst, nemen wij op 30-11-2020 afscheid van de webmailapplicatie welke we wellicht allemaal wel eens gebruikt hebben – SquirrelMail. De webmail client “for nuts”, waarvan de gebruikerservaring in de loop der jaren nauwelijks is veranderd.

Waarom stoppen wij met SquirrelMail?

Daar waar vele e-mail clients zijn gekomen en weer gegaan, bleef SquirrelMail onverstoord dienstbaar en voorspelbaar. De ironie is dat deze eigenschap ons uiteindelijk heeft doen besluiten om SquirrelMail niet langer aan te bieden als webmailclient. Want naast het feit dat de gebruikersinterface jarenlang onveranderd bleef, stokte helaas ook de ontwikkeling van de programmatuur zoals mooi te zien is op dezewebsite. En iets wat niet verder ontwikkeld of bijgehouden wordt, zal steeds verder achterlopen, want, immers, de rest van de wereld gaat wèl vooruit.
Volgens de website van SquirrelMail zelf, stamt de laatste update uit 30 mei 2013. De laatste release zelfs uit 12 juli 2011. Een eeuwigheid geleden, in de wereld van IT.

Met kunst en vliegwerk zou het misschien nog mogelijk zijn om de applicatie draaiende te houden op een modern platform, maar we kwamen tot de conclusie dat de voordelen niet langer meer opwogen tegen het risico.

Wat is het alternatief? Roundcube!

Roundcube is een moderne webmail client die in vergelijking tot SquirrelMail, dezelfde (en meer) functies en mogelijkheden biedt aan haar gebruikers. Roundcube wordt actief ontwikkeld en onderhouden, het programma heeft inmiddels een bewezen status bemachtigd op het gebied van stabiliteit en betrouwbaarheid.

Wij zien in Roundcube een waardige vervanger, welke zal voldoen aan de behoefte van onze klanten.

U vindt Roundcube terug op onze webmailportaal. Inloggen kan met dezelfde gegevens welke u eerder gebruikte om in te loggen op SquirrelMail.

Wat gebeurt er met mijn contacten?

De gegevens opgeslagen in uw adresboek binnen SquirrelMail, zal door ons beschikbaar worden gemaakt binnen Roundcube. U hoeft hiervoor niets te doen, wij zorgen ervoor dat deze data voor u wordt overgezet, voordat wij definitief stoppen met het aanbieden van SquirrelMail.

Wanneer stoppen wij SquirrelMail definitief?

Wij zullen SquirrelMail per 30-11-2020 definitief van ons webmailportaal verwijderen als optie.

So long, and thanks for all the nuts

Net als u, hebben velen van ons goede herinneringen aan de eigenzinnige eekhoorn en zien in Roundcube een meer dan waardige opvolger. Bedankt, SquirrelMail, het was ons een waar genoegen!