• Gemakkelijk online
  • 5/5 tevredenheid
  • 7 dagen per week uitmuntende support
  • Al 20 jaar vertrouwd
12 juni 2019

Combell en TransIP bundelen krachten tot team.blue

Gecombineerde groep wordt unicorn met een waardering van meer dan 1 miljard dollar

Leiden, – Combell Group (“Combell”) en TransIP Group (“TransIP”) kondigen vandaag hun fusie en de start van team.blue aan; het nieuwste Europese techbedrijf dat een waardering van 1 miljard dollar overschrijdt. Team.blue zal digitale tools zoals hosting, e-mail en applicaties bieden aan meer dan 1,2 miljoen klanten in Europa, met ondersteuning van ruim 600 medewerkers werkzaam in expertteams.

De gecombineerde groep vormt een nieuw powerhouse in de Europese techsector. Team.blue’s missie: de meest betrouwbare en kwalitatieve tools en producten aanbieden om bedrijven en ondernemers op digitaal vlak verder te laten groeien. Oprichters van TransIP en Combell, respectievelijk Ali Niknam en Jonas Dhaenens, erkennen het hoge niveau van innovatie en focus op klanttevredenheid wat in het DNA van beide bedrijven zit. Ze bundelen daarom nu de krachten om het raamwerk te creëren voor één van de grootste hostinggroepen in Europa, een nieuwe visionaire techgroep die nog altijd geleid wordt door de oorspronkelijke oprichters, met onder andere als doel om de markt verder te consolideren en andere hostingondernemers uit te nodigen tot deelname aan team.blue.

“We hebben altijd aandachtig geluisterd naar onze klanten. Alleen zo kunnen we blijven innoveren en de beste oplossingen aanbieden voor hun digitale wensen. Aangezien Combell en TransIP deze visie delen, is het een logische stap om team.blue te starten en samen verder te groeien”, aldus Ali Niknam.

Combell en TransIP zijn de afgelopen jaren fors gegroeid, zowel organisch als via de uitvoering van een succesvolle buy & build-strategie. In 2017 maakte Combell een grote stap door samen te gaan met Zitcom, een hostingroep in Denemarken. Dit zorgde voor een voorlopende positie in meerdere Europese landen. In Nederland transformeerde TransIP de IT-sector met haar toonaangevende BladeVPS-platform en breidde het haar activiteiten fors uit in 2018 dankzij de overname van IT-Ernity, een groep met een van de sterkste IT-merken in Nederland.

Team.blue combineert significante expertise en ervaring en wordt daarmee een marktleider in hostingdiensten voor Nederland, België, Denemarken, Zweden en Zwitserland. Het doel is de activiteiten in de toekomst verder uit te breiden binnen Europa. Jonas Dhaenens wordt CEO van team.blue en zal de uitvoering van de groepsvisie overzien. Ali Niknam, tevens oprichter en CEO van de Europese challengerbank bunq, blijft investeerder met een aanzienlijk belang en neemt plaats in het bestuur.

Jonas Dhaenens: “Het doel van team.blue is eenvoudig: de beste in haar klasse zijn. We kunnen deze belofte waarmaken door constante en consistente vernieuwing, waarbij we de meest ervaren mensen uit onze industrie samenbrengen. Zo zijn we een échte techpartner en digital enabler voor bedrijven en ondernemers.”

Over team.blue

Team.blue is een leidende digital enabler voor bedrijven en ondernemers. De groep is ontstaan door de fusie van Combell Group en TransIP Group in 2019. Het bedient meer dan 1,2 miljoen klanten in Europa en heeft ruim 600 medewerkers. Haar doel is om technologie vorm te geven en krachtige digitale diensten aan te bieden voor bedrijven wereldwijd.

Over Combell Group

Combell Group startte in 1999 en is de leidende digital enabler voor ondernemers en KMO’s in Noordwest-Europa. De groep bedient bijna 800.000 klanten in België, Nederland, Denemarken, Zweden en Zwitserland en heeft één van de hoogste scores in klanttevredenheid in de branche. Innovatie, vertrouwen en betrouwbaarheid maken deel uit van haar DNA.

Over TransIP Group

TransIP Group biedt managed en unmanged internet- en connectiviteitsdiensten aan vanuit haar vestigingen in Nederland. Haar portfolio bestaat uit gerenommeerde merken zoals TransIP, Proserve, Signet, CloudVPS en VDX. Onder het motto ‘Make Advanced Simple’ zorgt de groep ervoor dat meer dan 400.000 klanten het meeste halen uit hun digitale bestaan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met press@transip.group