Website 

Hoe kan ik mijn CMS updaten?

Het is heel erg belangrijk dat u regelmatig controleert of er updates beschikbaar zijn voor uw CMS. Waarom dit zo belangrijk is, leggen wij u graag uit in het Gerelateerde F.A.Q. item: Waarom is het zo belangrijk om mijn CMS te blijven updaten?

Het updaten van uw CMS kan op twee manieren. U kunt hiervoor inloggen in het Plesk controlpanel van uw hostingpakket, of u kunt er voor kiezen om dit rechtstreeks in uw CMS (Wordpress, Joomla etc.) te doen. Hieronder leggen we de stappen in het kort uit. 

Stap 1

Als eerste logt u in op het Plesk controlpanel.

 

Stap 2

Nu gaat u naar 'Websites & Domains'

 

Stap 3

Hier ziet u nu uw CMS installatie staan. Als er updates beschikbaar zijn, dan ziet u dat daaronder vermeld staan met een geel-omkaderd uitroepteken. Door op de linkjes te klikken kunt u vervolgens de updates bijwerken. 

 

Stap 4

Stel dat er Plugin updates beschikbaar zijn en u heeft op de onderste link geklikt dan verschijnt onderstaand venster. U kunt er vervolgens voor kiezen om alles te updaten door de vinkjes aan te zetten. 

 

Stap 5

U kunt de updates ook doorvoeren vanuit het adminpanel van uw CMS. Dit is bijvoorbeeld handig als u het CMS niet via Plesk geïnstalleerd heeft. In geval van Wordpress komt er in het menu bij updates dan een melding te staan. In dit voorbeeld is er 1 update voor een plugin beschikbaar. Daarom staat er ook een melding achter 'Plugins'. 

 


Gerelateerde producten

 
Wordpress Webhosting
 
Microsoft 365
Bestel een Microsoft 365 pakket
Meer informatie over Microsoft 365
 
SSL Certificaten
Bestel een SSL-Certificaat
Meer informatie over SSL-Certificaten

Gerelateerde F.A.Q. items

   
  •    
  •    
  •    
  •