Webhosting 

Hoe kan ik inloggen op phpMyAdmin via Plesk?

Als je via het control panel probeert in te loggen op phpMyAdmin (Webadmin) en je krijgt een wachtwoordscherm te zien. Dien je het wachtwoord van de MySQL database-user aan te passen naar een sterker wachtwoord.

De reden hiervoor is dat in het verleden het wachtwoord voor de MySql user niet encrypted werd opgeslagen en waarschijnlijk voldoet deze ook niet aan de criteria die nu aan een wachtwoord gesteld worden. Door het opnieuw aanmaken van een wachtwoord kan dit verholpen worden.

Dit kan je als volgt aanpassen:

1) Login op het Plesk control panel
2) Vervolgens zie je links een menu met onder andere de optie 'Databases'

Hoe kan ik inloggen op phpMyAdmin via Plesk?


3) Daarna klik je op 'Databases'
4) Vervolgens klik je op Users > "betreffende database gebruiker" bij de database die je wilt beheren

Hoe kan ik inloggen op phpMyAdmin via Plesk?


5) In het volgende overzicht kan je een nieuwe sterker wachtwoord instellen voor de database gebruiker, door op Generate te klikken, als je vervolgens op Show klikt kan je het nieuwe wachtwoord zien en kopieren. Vervolgens klik je op OK onderaan het scherm om het wachtwoord op te slaan

Hoe kan ik inloggen op phpMyAdmin via Plesk?

 

Wanneer dit is gedaan kan je weer normaal bij de database in Plesk klikken op phpMyAdmin en word je direct ingelogd op phpMyAdmin. LET OP! dat je ook het wachtwoord van de MySQL gebruiker, in het config bestand van je website aanpast.