Virtual Private Server 

Waarom kan ik geen mails versturen aan gmail / hotmail / outlook vanaf mijn VPS?

Zoals je gemerkt hebt, zijn de regels omtrent het gebruik van e-mail naar Gmail en Outlook aangescherpt. Dit is onder andere om voornamelijk spam tegen te gaan en te voorkomen dat er abusievelijk mail verstuurd wordt naar de accounts bij deze providers.

Meer informatie hierover kun je vinden via onderstaande URL:

http://bit.ly/1fxS4jZ

Om te kunnen e-mailen naar een van deze providers worden de volgende eisen gesteld:

- Reverse DNS voor IPv4 en IPv6 moet ingesteld zijn.

- Er dienen geldige SPF-records in de DNS-zone van het domein aanwezig te zijn.

- Implementatie van DKIM (optioneel).

Wel dient opgemerkt te worden dat ondanks het toepassen van de juiste configuratie dit geen vrijwaring geeft voor het probleemloos e-mailen naar deze providers. Het is namelijk mogelijk dat er intern een score systeem gehanteerd wordt waarin de mail alsnog geblokkeerd wordt voor de betreffende afzender, hier hebben wij van VDX geen zicht en vat op en moet je zelf bij Gmail navragen en oplossen.

Wat kun je doen?

Je dient te controleren of de genoemde eisen van toepassing zijn voor jouw domein en/of server en dient deze mogelijk te implementeren en toe te passen.

We hebben een aantal URL's voor je op een rijtje gezet, waarin nader beschreven wordt hoe één en ander in te richten is:

SPF: http://www.zytrax.com/books/dns/ch9/spf.html

DKIM: http://www.port25.com/support/domainkeysdkim-wizard/

Wat kan VDX doen?

Waar de problemen zich concentreren rond de configuratie van de VPS ben je zelf als klant verantwoordelijk voor. Uiteraard kunnen wij  meekijken en waar nodig advies geven voor het oplossen van de problemen. Ons uurtarief hiervoor is €95 per uur exclusief BTW per VPS. Voor klanten welke een servicelevel bij ons afnemen is dit advies inbegrepen, maar dien je zelf de beslissing te nemen omtrent de juiste reverse naam voor het betreffende IP.

Indien u de reverse DNS wilt laten aanpassen, dan kun je een aanvraag indienen bij helpdesk@vdx.nl, we zien dan graag om welke IP-adressen het gaat en welke hostname per IP ingesteld dient te worden. Dit zullen wij kosteloos toepassen, omdat alleen wij dit kunnen aanpassen.