Virtual Private Server 

Ik kan niet inloggen op het cPanel van mijn VPS?

Het tijdelijk niet kunnen inloggen binnen cPanel wordt vaak veroorzaakt door het bewakingsmechanisme waarmee cPanel uitgerust is en heet cpHulk.

Deze bewaakt de inkomende verbindingen richting de VPS en wanneer deze detecteert dat er teveel verbindingen worden opgezet of dat er te vaak met een foutief wachtwoord wordt ingelogd zal deze de verbinding van het betreffende IP-adres tijdelijk weigeren.

Om dit op te lossen dien je in te loggen via de VPS Interface en de lokale console van de VPS te openen, je moet vervolgens inloggen met het root account en het wachtwoord dat hierbij hoort.

De volgende 2 stappen dienen vervolgens te worden uitgevoerd, om cpHulk tijdelijk uit te schakelen en het inloggen weer mogelijk te maken:

/usr/local/cpanel/etc/init/stopcphulkd

/usr/local/cpanel/bin/cphulk_pam_ctl --disable

Je kunt vanaf dit punt weer inloggen binnen cPanel met dezelfde accountgegevens als waarmee je zojuist hebt ingelogd op de console.

Het is handig om op dit punt te beslissen of je gebruik wilt blijven maken van de cpHulk beveiliging of dat je deze liever permanent uitschakelt. Hiervoor kun je binnen cPanel naar de optie "cpHulk Brute Force Protection" gaan en op de pagina die getoond wordt aangeven of je dit geheel wilt uitschakelen middels de "Disable" knop of middels het tabje "White/Black List Management" jouw gebruikte IP-adressen wilt whitelisten, zodat deze altijd doorgelaten worden door cpHulk.