Dootall Migratie 

Wat verandert er ten tijde van de migratie van Dootall naar VDX?

Tijdens de migratie zullen we zoveel mogelijk alles 1 op 1 overnemen zoals je hostingpakket ook bij Dootall functioneerde, echter zullen er technisch gezien enkele zaken veranderen waar niet onderuit te komen is. Denk bijvoorbeeld aan het IP-adres van de server. Hieronder vind je een overzicht van de voornaamste veranderingen:

  • Het IP-adres van de server waarop je hostingpakket staat zal veranderen naar een ander IP-adres, als je in je website verwijst naar het IP-adres van de Dootall server is het aan te raden om dit aan te passen naar een domeinverwijzing, dan wel een relatieve verwijzing. 
  • Mocht je nu gebruik maken van een verouderde PHP-versie, zal deze na de migratie nog 6 maanden actief blijven op het hostingpakket bij VDX. Als je website dus afhankelijk is van de oudere PHP-versie heb je 6 maanden de tijd om de website up-to-date te maken, zodat deze met een recentere PHP-versie kan functioneren.
  • Websitestatistieken kunnen wij helaas niet mee migreren, bij het nieuwe pakket wordt de "historie" dus weer vanaf 0 opgebouwd.
  • Databases kunnen standaard niet van een extern IP-adres worden aangeroepen, wel kun je ons verzoeken om een IP-adres te whitelisten, waarna je vanaf dat IP-adres de database wel kunt benaderen.
  • Het absolute pad van de website directory zal veranderen:

    Absolute pad Dootall: /var/www/<handle>/<domeinnaam>

    Absolute pad VDX: /var/www/vhosts/<domeinnaam>