Dootall Migratie 

Wat veranderd er ten tijde van de migratie van Dootall naar VDX?

Tijdens de migratie zullen we zoveel mogelijk alles 1 op 1 overnemen zoals je hostingpakket ook bij Dootall functioneerde, echter zullen er technisch gezien enkele zaken veranderen waar niet onderuit te komen is.  Denk bijvoorbeeld aan het IP adres van de server. Hieronder vind je een overzicht van de voornaamste veranderingen:

  • Het IP adres van de server waarop je hostingpakket staat zal veranderen naar een ander IP adres, als je in je website verwijst naar het IP adres van de Dootall server is het aan te raden dit aan te passen naar een domein verwijzing, dan wel een relatieve verwijzing. 
  • Mocht je nu gebruik maken van een verouderde PHP versie, zal deze na de migratie nog 6 maanden actief blijven op het hostingpakket bij VDX. Als je website dus afhankelijk is van de oudere PHP versie heb je 6 maanden de tijd om de website up to date te maken zodat deze met een recentere PHP versie kan functioneren.
  • Websitestatistieken kunnen wij helaas niet mee migreren, bij het nieuwe pakket zal de "historie" dus weer vanaf 0 worden opgebouwd.
  • Databases kunnen standaard niet van een extern IP adres worden aangeroepen, wel kan je ons verzoeken een IP adres te whitelisten, waarna je vanaf dat IP adres de database wel kan benaderen.
  • Het absolute pad van de website directory zal veranderen:

    Absolute pad Dootall: /var/www/<handle>/<domeinnaam>

    Absolute pad VDX: /var/www/vhosts/<domeinnaam>