Dootall Migratie 

Resellerschap na de migratie naar VDX (klant)

Bij VDX worden klanten en resellers duidelijker onderscheiden:

Klant: Als klant is het niet meer mogelijk om een nieuw facturatie handle (administratief contact) aan te maken en zal VDX altijd jou factureren. Je hebt geen toegang tot het resellerportaal.
Reseller: Resellers behouden de mogelijkheid om een nieuw administratief contact aan te maken. Hierbij zullen wij echter altijd de reseller factureren, maar kan je vervolgens als reseller via het resellerportaal instellen of en hoe je jouw klant factureert.

VDX heeft op basis van de gegevens zoals deze nu bij Dootall staan gekeken of je wordt aangemerkt als een Klant of Reseller, dit is op basis van de volgende criteria gedaan:

Klant: Je hebt minder dan 10 subhandles onder je hoofdhandle die je zelf factureert.

Reseller: Je hebt meer dan 10 subhandles onder je hoofdhandle die je zelf factureert.

Wat is een hoofdhandle of subhandle?

Wij verstaan hier onder hoofdhandle je eigen handle bij Dootall (het kan heel goed dat je nooit subhandles hebt aangemaakt, in dat geval zul je niets hoeven aan te passen)

Onder subhandle verstaan wij de handles die je naast je eigen hoofdhandle hebt aangemaakt, om bijvoorbeeld een domein voor iemand anders (bijvoorbeeld jouw klant) vast te leggen bij Dootall.

LET OP!: Alle subhandles die Dootall zelf factureert zal VDX als haar eigen klanten aanmerken en zullen uit uw resellerbeheer verdwijnen. Wil je dit niet, pas dan het facturatie handle aan naar je hoofdhandle.

 

Nu kan het natuurlijk zo zijn dat je toch als Reseller bij VDX wilt worden aangemerkt. Dit kun je zelf nog aanpassen. Hier heb je nog 2 weken de tijd voor (na ontvangst van de e-mail waarin wordt medegedeeld of je als Reseller of Klant wordt aangemerkt). Hieronder vind je beschrijvingen van verschillende scenario's en hoe je je kunt laten aanmerken als Reseller bij VDX.

 • Je bent aangemerkt als Klant maar wil Reseller zijn:

Als je nu een brief hebt ontvangen, waarin je wordt aangemerkt als een Klant, houdt dit in dat er op het moment bij Dootall niet meer dan 10 subhandles onder je hoofdhandle door jezelf worden gefactureerd. Wanneer je dit binnen 2 weken aanpast bij Dootall, zul je alsnog worden omgezet naar Reseller bij VDX. Dit doe je als volgt:

 1. Je logt in met je hoofdhandle bij https://secure.dootall.com
 2. Daar ga je linksboven in het scherm naar Domeinen > Overzicht
 3. Je ziet daar een overzicht van je domeinen bij Dootall. Vink daar het domein (of domeinen) aan die je wilt aanpassen. Vervolgens kies je dan bij "Geselecteerde domeinen", "Naar andere handle verplaatsen" Resellerschap na de migratie naar VDX (klant)
 4. In het volgende scherm kan je de Eigenaar handle, Admin handle, Technische handle en Facturatie handle aanpassen naar het gewenste handle. Die pas je dan als volgt aan en daarna klik je op verder. Resellerschap na de migratie naar VDX (klant)
 5. Door te gaan naar Domeinen > Overzicht en achter het betreffende domein te klikken op het tandwiel icoon kun je controleren of het domein correct is aangepast. Dit zou er dan als volgt dienen uit te zien: Resellerschap na de migratie naar VDX (klant)

 

 • Je bent aangemerkt als Klant, maar wilt wel technisch beheer kunnen blijven doen voor je klanten:

Als je nu een brief hebt ontvangen waarin je wordt aangemerkt als een Klant, houdt dit in dat er op het moment bij Dootall niet meer dan 10 subhandles onder je hoofdhandle door jezelf worden gefactureerd. Wanneer je de facturatie niet zelf wil doen, maar wel technisch beheer moet kunnen doen voor je klanten, dient het Technisch handle te worden aangepast naar jouw hoofdhandle. Dit doe je als volgt:

 1. Je logt in met je hoofdhandle bij https://secure.dootall.com
 2. Daar ga je linksbovenin het scherm naar Domeinen > Overzicht
 3. Je ziet daar een overzicht van je domeinen bij Dootall. Vink hier het domein (of domeinen) aan dat je wilt aanpassen. Vervolgens kies je dan bij "Geselecteerde domeinen" "Naar andere handle verplaatsen"Resellerschap na de migratie naar VDX (klant)
 4. In het volgende scherm kun je de Eigenaar handle, Admin handle, Technische handle en Facturatie handle aanpassen naar het gewenste handle. Die pas je dan als volgt aan en daarna klik je op verder. Resellerschap na de migratie naar VDX (klant)
 5. Door te gaan naar Domeinen > Overzicht en achter het betreffende domein te klikken op het tandwiel icoon kun je controleren of het domein correct is aangepast. Dit zou er dan als volgt dienen uit te zien:Resellerschap na de migratie naar VDX (klant)

 

 • Je kunt niet voldoen aan de criteria om Reseller te worden, maar wil wel Reseller zijn.

Het kan zijn dat je bijvoorbeeld slechts 5 klanten (subhandles) hebt bij Dootall maar toch Reseller wil worden. Dit is dan alsnog mogelijk door ons een e-mail te sturen aan migratie@vdx.nl, vermeld daarbij je handle en dat je als Reseller wil worden aangemerkt bij de migratie.