Dootall Migratie 

Enkele handige oplossingen voor POP3 gebruikers bij de migratie naar VDX.

Wanneer je in je e-mailclient zoals Outlook of Apple Mail gebruik maakt van het POP3 protocol en je een kopie van de e-mail achterlaat op de server, is het helaas onvermijdelijk dat je e-mailclient de reeds bij Dootall binnengekomen e-mails opnieuw als ongelezen markeert. Dit komt doordat bij het POP3 protocol alle wijzigingen alleen in de e-mailclient worden bijgehouden. Na de migratie ziet je e-mailclient alle e-mails daarom ook als nieuwe berichten.

Hieronder vind je een aantal mogelijkheden om e-mail niet dubbel binnen te laten komen. Wanneer je meer dan 500 e-mail's bij ons op de server hebt staan, raden wij je sterk aan één van de onderstaande opties toe te passen.  Met behulp van de webmail van Dootall kan je zien hoeveel mail je op dit moment op de server hebt staan.

1.) Overstappen naar IMAP voor de migratie:

De mailservers van Dootall kunnen op dit moment ook overweg met IMAP. Je kan dus voor de migratie je accounts al omzetten van POP3 naar IMAP, om zo ten tijde van de migratie geen last te hebben van dubbele e-mail.

Je gebruikt hiervoor de volgende gegevens bij Dootall:

gebruikersnaam zelfde die je ook voor het POP3 account gebruikt
wachtwoord zelfde die je ook voor het POP3 account gebruikt
inkomende mailserver mail.dootall.com (verificatie vereist, poort 143)
uitgaande mailserver smtp.dootall.com (verificatie vereist, poort 2525)

 

2.) Voor de migratie de mailbox op de server van Dootall legen:

Een andere mogelijkheid is om voor de migratie de mailbox op de server bij Dootall te legen en in je POP3 account aan te geven, dat er geen kopie op de server achter moet blijven. De berichten die je wilt bewaren kan je dan naar een lokale map slepen. Hierdoor komen berichten na de migratie niet meer opnieuw binnen. 

Houd er rekening mee dat al je e-mail op dat moment alleen op je computer staat en wij daar geen backup meer van hebben.

Na de migratie voeg je een nieuw IMAP of POP3 account toe aan je e-mailclient en stel je je VDX account in. Mocht je je oude e-mail mee willen nemen naar VDX, verplaats deze dan eenvoudig zelf.

 

3.) Wij migreren op verzoek de e-mails in het postvak niet mee:

Stuur een email naar Migratie@vdx.nl en meld daarin welke mailboxen wij voor je mogen legen. Wij migreren dan allen het account en niet de e-mails in je postvak bij ons op de server. Let ook hier op dat wij geen backup meer hebben van je e-mail.

Na de migratie voeg je een nieuw IMAP account toe aan je e-mailclient en stel je je VDX account in. Mocht je je oude e-mail mee willen nemen naar VDX, verplaats deze dan eenvoudig zelf.

 

4.) Webmail gebruiken om je e-mail op te schonen en na de migratie IMAP gebruiken:

Een andere mogelijkheid is om voor de migratie de mailbox op de server bij Dootall te legen via de webmail.

De webmail van Dootall is te bereiken via: http://webmail.dootall.com

Na de migratie voeg je een nieuw IMAP account toe aan je  e-mailclient en stel je je VDX account in. Mocht je je oude e-mail mee willen nemen naar VDX, verplaats deze dan eenvoudig zelf.