Wat is een domein alias?

Wanneer u een hostingpakket afneemt bij VDX wordt deze gekoppeld aan een domeinnaam.
Dit is dan het hoofddomein. Het is mogelijk om domeinen aan het hostingpakket toe te voegen als 'alias'. Deze domeinen hebben dezelfde eigenschappen als het hoofddomein. Aangemaakte e-mailadressen zullen ook als aliasdomein variant werken. Bij VDX wordt deze dienst "Koppelen" genoemd, dit betreft een gratis dienst.

Voorbeeld:

U heeft een hostingpakket bij VDX, welke gekoppeld is aan het hoofddomein: jouw-eigen-domein.nl Hierop is uw website actief en heeft u een e-mailaccount aangemaakt: info@jouw-eigen-domein.nl

Nu wil u het domein: jouw-eigen-domein.com als alias toevoegen aan het hostingpakket. Ingesteld als alias heeft dit domein dezelfde eigenschappen als het hoofddomein. Bezoekers van jouw-eigen-domein.com komen uit op de website jouw-eigen-domein.nl en e-mails, die verstuurd worden naar info@jouw-eigen-domein.com, worden afgeleverd in de inbox van het aangemaakte e-mailaccount: info@jouw-eigen-domein.nl.

In de browser wordt echter wel het domein-alias weergegeven, waaronder de website getoond wordt. Wanneer u liever heeft dat het hoofddomein weergegeven wordt dan is het aan te raden om een redirect/URL forward aan te vragen.

 

Gerelateerde F.A.Q. items

   
  •    
  •    
  •